THRIVE: What On Earth Will It Take

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Duminică, 28 Februarie 2016
Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

Home

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Duminică, 28 Februarie 2016
Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

ROMÂNIA AR PUTEA DEVENI UN DEŞERT. Avertismentul îngrijorător al climatologilor

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Miercuri, 09 Aprilie 2014
Print Friendly, PDF & Email

România riscă să devină un adevărat deşert. Iar clima temperat continentală ar putea deveni o amintire. Sunt concluziile alarmante ale experţilor, care au analizat schimbările climatice din macroregiunea Dunării. Potrivit unui studiu, tendinţa afectează tot sudul Europei, însă riscurile pentru România sunt legate în special de stresul termic, de reducerea resursei de apă şi de aridizarea solului pe suprafeţe mari.< Studiul SEERISK arată că schimbarea climei determină deja o creştere a frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură, mai ales în sudul Europei. Climatologii spun că există pericole iminente la adresa stării de sănătăte a populaţiei.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

The Great Global Warming Swindle

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Luni, 04 Ianuarie 2010
Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

Temperaturile globale vor crește cu până la șase grade Celsius până în 2100

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Luni, 12 Noiembrie 2012
Print Friendly, PDF & Email

Planeta se îndreaptă cu pași repezi spre schimbări climatice cu efecte devastatoare, urmând ca în acest secol temperaturile globale să crească cu până la 6 grade Celsius, concluzionează un nou raport elaborat de PricewaterhouseCoopers, cea mai mare companie de servicii profesionale din lume. Cauza acestei încalziri globale periculoase este esecul guvernelor în a găsi alternative la combustibilii fosili.

Studiul elaborat de PwC a ajuns la concluzia că este aproape imposibil ca încălzirea globală înregistrată pâna în 2100 să fie limitată la două grade Celsius, pragul maxim care limitează consecințele devastatoare și neprevăzute ale schimbărilor climatice. Analizând ritmul în care principalele economii ale planetei au redus emisiile de dioxid de carbon, specialiștii PwC au ajuns la concluzia că este deja prea târziu pentru a mai putea atinge țintă de 2 grade Celsius stabilită de Comitetul Interguvernamental privind Schimbarea Climei.

Pentru a nu depăși plafonul de 2 grade Celsius, economia globală ar trebui sa atingă o rată a „decarbonizării” de 5.1% pe an în fiecare din următorii 39 de ani. Acest ritm nu a fost niciodată atins de când aceste statistici sunt înregistrate, de la sfârșitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Chiar daca rata decarbonizării ar fi de două ori mai mare decât cea înregistrată astăzi, tot am emite suficiente gaze cu efect de seră pentru a duce la o creștere a temperaturilor globale de 6 grade Celsius până la finalul secolului. Ca să avem mai mult de 50% șanse să atingem plafonul de 2 grade Celsius ar trebui sa avem un ritm al decarbonizarii de șase ori mai mare decât cel înregistrat astăzi”, a explicat Leo Johnson, partener PwC specializat în schimbări climatice și sustenabilitate.

sursa: www.realitatea.net

Print Friendly, PDF & Email

Poluarea Luminoasa

Categoria părinte: Resurse Categorie: Schimbarile climatice Publicat: Vineri, 04 Decembrie 2009
Print Friendly, PDF & Email

 Poluarea luminoasa este consecinta directa a iluminatului artificial excesiv si defectuos al spatiilor deschise (de exemplu: iluminatul urban, panourile publicitare stralucitoare, vitrinele magazinelor) si are ca efecte principale deteriorarea serioasa a aspectului cerului nocturn si perturbarea ecosistemelor, avand un impact negative, inclusiv asupra sanatatii omului.
Lumina prea puternica si prost gestionata este expresia unei risipe de energie, influentand negativ mediul: tulbureaza somnul a milioane de oameni si afecteaza ritmul vegetatiei.
S-a observat ca locuitorii de la latitudini mari (din apropierea cercului polar) au probleme psihologice destul de mari nu atat in timpul perioadelor de intuneric indelungate, cat mai ales in perioadele de “zile-lumina” polare, in care soarele nu apune.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

Sustinem