Când va lovi încălzirea globală România

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2013 Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2013 Tipărire Email

Un studiu publicat recent în revista Nature arată că dacă nu vor fi adoptate strategii globale care să împiedice evoluţia încălzirii globale, începând cu 2047 întreaga planetă va avea de suferit, iar cei mai friguroşi ani ai viitorului vor fi mai caniculari decât cei mai fierbinţi de până acum.

Echipa de specialiști, coordonată de Camilo Mora, a calculat efectele creșterii constante a emisiilor de gaze de seră, folosind modele climatice pentru a determina cât va mai dura până efectele încălzirii globale se vor manifesta sensibil asupra diferitelor zone ale lumii, scrie totb.ro.

"Rezultatele ne-au șocat. Pentru cei din generația mea, clima cu care am fost obișnuiți va fi, fără îndoială, de domeniul trecutului", a declarat Mora, într-un comunicat de presă, citat de Smithsonian Mag. Pentru majoritatea țărilor din lume, anul din care efectele schimbărilor climatice se vor face simțite este, în medie, 2047, însă pentru regiunile aflate la tropice, acest moment va veni mult mai repede, începând cu 2030 sau chiar 2020.

În România, încălzirea globală își va face simțite efectele începând cu 2054, în condițiile în care nu se iau măsuri pentru reducerea semnificativă a emisiilor de carbon. În cazul în care vor exista strategii eficient de reducere a emisiilor, va exista o amânare sensibilă a manifestării acestor efecte, care ar urma să se manifeste începând cu 2085.

Preluat de pe realitatea.net
 
Accesări: 3953
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem