Igienizare in zona cabanei Leaota

Categoria părinte: Proiecte Categorie: Ecoturism in Leaota Publicat: Miercuri, 09 Octombrie 2013 Tipărire Email

In weekendul 28-29 septembrie 2013, AE Azimut a desfasurat o activitate de igienizare in zona cabanei Leaota. Au participat  15 voluntari. Au fost colectati 30 de saci cu deseuri din zona adiacenta. Din pacate, au ramas in urma inca foarte multe, apreciind ca ar fi necesar un efort de 10 ori mai mare pentru a rezolva problema. In lipsa transportului, am depozitat sacii in pivnita anexei, in vederea unei actiuni ulterioare, cand, speram, vom avea si suport din partea autoritatilor locale. Am incercat sa consolidam groapa de gunoi de langa cabana, macar, sa nu mai curga gunoiul in vale.  

Totodata, am curatat in cabana. In camera din dreapta se poate sta la priciuri, pentru ca am indepartat saltelele care  erau mizerabile si am reparat somierele, pe care se poate sta cu izopren. Am inchis obloanele in sala de mese, sa nu mai  intre zapada la iarna. Am mutat mesele si scaunele tot acolo. Am incercat sa reparam acoperisul de la izvor si sa-l  decolmatam. Am reusit partial sau, mai bine zis, am carpit-o. Am muncit mult, dar mai este loc, asa ca declaram actiunea neterminata si ca asteptam ajutoare pentru noi capitole. 

Ne-a surprins foarte placut ca sambata dimineata am gasit la locul faptei voluntari ai asociatiei Floare de Colt din  Fieni, care au adunat, de asemenea, un numar semnificativ de saci, pe care i-au carat jos cu spatele. Cinste lor ! 

Accesări: 3061
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem