Amenajare trasee

Categoria părinte: Proiecte Categorie: Ecoturism in Leaota Publicat: Luni, 09 Septembrie 2013 Tipărire Email

Cum costul studiilor necesare deschiderii unor noi trasee turistice sunt prohibitive, am decis, impreuna cu partenerii nostri din proiect sa realizam aceste marcaje, ele insotind poteci foarte frecventate de turisti. Credem ca rezultatul a fost unul pozitiv.

In cadrul actiunii am amenajat traseele: Dragoslavele - Piatra Dragoslavelor - Fundu Neagului - Cabana Frasin, Dragoslavele - Muntele Albescu - Varful Leaota, Dragoslavele - Varful Cioara - Culmea Leaotei.

Pentru primul traseu,realizat ca un circuit am folosit punct si triunghi albastre. In punctele de bifurcatie am montat stalpi cu sageti indicatoare. 

Al doilea traseu a fost marcat cu banda galbena. Pana la stanele din Albescu, el insoteste drumul forestier ce porneste din Dragoslavele pe Valea Caselor si urca spre Culmea Leaotei din Saua Prislop, Am folosit pentru marcare copaci si stanci, iar in zona alpina am realizat mai multe momai. Este necesara o repetare a actiunii, pentru consolidarea acestora. Totusi, orientarea din acest punct este facila, fiind condusi catre varf de catre culme.

Pe traseul Dragoslavele - Varful Cioara - Culmea Leaotei am folosit marcajul cruce rosi, pe care l-am aplicat pe copaci si stanci, in functie de teren. In zona superioara am realizat, de asemenea momai.

Actiunea a fost, credem, benefica celor nefamiliarizati cu acest masiv, deschizandu-le posibilitatea de a atinge zona lui alpina pe cea mai scurta ruta, din partea vestica a sa. 

Accesări: 3181
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem