Zimbrii din rezervaţia de la Neamţ au fost lăsaţi în libertate

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2012 Publicat: Vineri, 23 Martie 2012 Tipărire Email

Pădurile Moldovei ar putea fi din nou pline cu zimbri, după mai multe secole. Pentru prima dată în România, cinci exemplare crescute în captivitate în rezervaţia Parcului Natural Vânători din Neamţ au fost lăsate în libertate. Zimbrii au fost eliberaţi în pădurea din comuna Crăcăoani, din judeţul Neamţ.
Zi specială pentru zimbrii din rezervaţia Vânători, din Neamţ. Cinci dintre cei 23, câţi adăpostea rezervaţia, şi-au luat rămas bun.
Specialiştii au ales zona Crăcăoani pentru că pădurea se află la o altitudine de 800 de metri, ideală pentru zimbri.
Oamenii din zonă au fost avertizaţi de îngrijitori să fie atenţi cu animalele.
Proiectul de reintroducere în libertate a zimbrului a fost demarat în 1999. Specialiştii spun că, în funcţie de cum se comportă în libertate, vor mai fi eliberaţi şi alţi zimbri.
Preluat de pe realitatea.net

Pădurile Moldovei ar putea fi din nou pline cu zimbri, după mai multe secole. Pentru prima dată în România, cinci exemplare crescute în captivitate în rezervaţia Parcului Natural Vânători din Neamţ au fost lăsate în libertate. Zimbrii au fost eliberaţi în pădurea din comuna Crăcăoani, din judeţul Neamţ. Zi specială pentru zimbrii din rezervaţia Vânători, din Neamţ. Cinci dintre cei 23, câţi adăpostea rezervaţia, şi-au luat rămas bun. Specialiştii au ales zona Crăcăoani pentru că pădurea se află la o altitudine de 800 de metri, ideală pentru zimbri. Oamenii din zonă au fost avertizaţi de îngrijitori să fie atenţi cu animalele. Proiectul de reintroducere în libertate a zimbrului a fost demarat în 1999. Specialiştii spun că, în funcţie de cum se comportă în libertate, vor mai fi eliberaţi şi alţi zimbri.

Preluat de pe realitatea.net

Accesări: 4204
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem