Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Categoria părinte: Resurse Categorie: Arii protejate Publicat: Joi, 17 Iulie 2014
Print Friendly, PDF & Email

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnita are o suprafață totală de 36758 ha și este localizat în sud-vestul țării, în sudul Munților Aninei, județul Caraș-Severin. Printre localitățile din împrejurimi se numără Sasca Montană, Oravița , Anina , Bozovici , Șopotul Nou și Cărbunari.

Accesul în parcul național se poate face pe următoarele rute:

  • Reșița – Oravița - Sasca Montană
  • Reșița - Oravița - Anina - Bozovici
  • Reșița - Anina - Bozovici
  • Bozovici - Șopotu Nou - Cărbunari

Există numeroase atracții turistice naturale pe lângă cheile săpate de râul Nera și afluenții săi Miniș și Susara: lacul carstic Ochiul Bei (cu o suprafață de 284 mp și adâncime de 3,6m), lacul Dracului (format prin prăbușirea bolții peșterii cu suprafață de
700 mp si o adâncime de 9,3m), cascadele Bigăr, Beușnița și Șușara, peșterile Dubova, Ponor, Boilor, Plopa.

Turiștii pot practica diverse activități precum drumeții și alpinism pe trasee marcate și special amenajate, cicloturism pe drumurile forestiere, speologie în peșterile din parc pentru cei care au pregătirea și echipamentul necesar și nu în cele din urmă rafting pe cheile Nerei.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

Parcul Natural Munții Maramureșului

Categoria părinte: Resurse Categorie: Arii protejate Publicat: Vineri, 20 Iunie 2014
Print Friendly, PDF & Email

Munții Maramureșului denumiți în vechile diplome maramureșene "Silva Neagră" și apoi "'Carpații Păduroși" reprezintă cel mai înalt masiv muntos de pe granișa României, și se află situat la convergența a mai multor regiuni istorice (Maramureșul românesc, Zakarpatia, Bucovina de nord și de sud, Galiția) iar în 2005 această arie a fost declarată parc natural. Printre motivele pentru care aceasta arie a fost constituită arie protejată se numără peisajul specific cu munți acoperiți de păduri și pajiști alpine ce alternează și oferă o priveliște încântătoare, existența habitatelor naturale ce se întind pe suprafețe mari, masa lemnoasă abundentă, flora și fauna emblematica pentru munții Carpați.

Parcul natural are o suprafață de 148.850 dintre care 106.909 ha - excepție făcând intravilanul localităților incluse -sunt declarate sit Natura 2000.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

Sustinem