Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Categoria părinte: Resurse Categorie: Arii protejate Publicat: Joi, 17 Iulie 2014
Print Friendly, PDF & Email

Parcul NaÈ›ional Cheile Nerei – BeuÈ™nita are o suprafață totală de 36758 ha È™i este localizat în sud-vestul țării, în sudul MunÈ›ilor Aninei, judeÈ›ul CaraÈ™-Severin. Printre localitățile din împrejurimi se numără Sasca Montană, OraviÈ›a , Anina , Bozovici , Șopotul Nou È™i Cărbunari.

Accesul în parcul naÈ›ional se poate face pe următoarele rute:

  • ReÈ™iÈ›a – OraviÈ›a - Sasca Montană
  • ReÈ™iÈ›a - OraviÈ›a - Anina - Bozovici
  • ReÈ™iÈ›a - Anina - Bozovici
  • Bozovici - Șopotu Nou - Cărbunari

Există numeroase atracÈ›ii turistice naturale pe lângă cheile săpate de râul Nera È™i afluenÈ›ii săi MiniÈ™ È™i Susara: lacul carstic Ochiul Bei (cu o suprafață de 284 mp È™i adâncime de 3,6m), lacul Dracului (format prin prăbuÈ™irea bolÈ›ii peÈ™terii cu suprafață de
700 mp si o adâncime de 9,3m), cascadele Bigăr, BeuÈ™niÈ›a È™i ȘuÈ™ara, peÈ™terile Dubova, Ponor, Boilor, Plopa.

TuriÈ™tii pot practica diverse activități precum drumeÈ›ii È™i alpinism pe trasee marcate È™i special amenajate, cicloturism pe drumurile forestiere, speologie în peÈ™terile din parc pentru cei care au pregătirea È™i echipamentul necesar È™i nu în cele din urmă rafting pe cheile Nerei.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

Parcul Natural Munții Maramureșului

Categoria părinte: Resurse Categorie: Arii protejate Publicat: Vineri, 20 Iunie 2014
Print Friendly, PDF & Email

Munții Maramureșului denumiți în vechile diplome maramureșene "Silva Neagră" și apoi "'Carpații Păduroși" reprezintă cel mai înalt masiv muntos de pe granișa României, și se află situat la convergența a mai multor regiuni istorice (Maramureșul românesc, Zakarpatia, Bucovina de nord și de sud, Galiția) iar în 2005 această arie a fost declarată parc natural. Printre motivele pentru care aceasta arie a fost constituită arie protejată se numără peisajul specific cu munți acoperiți de păduri și pajiști alpine ce alternează și oferă o priveliște încântătoare, existența habitatelor naturale ce se întind pe suprafețe mari, masa lemnoasă abundentă, flora și fauna emblematica pentru munții Carpați.

Parcul natural are o suprafață de 148.850 dintre care 106.909 ha - excepție făcând intravilanul localităților incluse -sunt declarate sit Natura 2000.

Citește mai departe...

Print Friendly, PDF & Email

Sustinem