3.5% pentru Azimut

Categoria părinte: ROOT Categorie: Despre noi Publicat: Luni, 21 Martie 2011 Tipărire Email
De ce AE Azimut ?

Pentru ca, in 12 ani de existenta, Asociatia a organizat numeroase activitati tematice (drumetii, ateliere, seminarii, stagii, tabere etc), la care au participat zeci de tineri din Bucuresti. 

Am initiat si dezvoltat mai multe proiecte in beneficiul comunitatii: Central Suburbia, Tinteste Sus, Ecoturism in Leaota, Ecoturism in Iezer-Papusa, Smile. In cadrul fiecaruia dintre acestea am organizat numeroase activitati specifice, finalizate prin diferite produse de proiect. 

Pentru ca am creat si intretinem doua siteuri, www.ecoazimut.ro, ce contine numeroase materiale folositoare celor ce doresc sa practice ecoturism sau unul dintre sporturile montane , respectiv www.muntiileaota.ro, ghid turistic virtual al Muntilor Leaotasi o pagina facebook, www.facebook.com/ecoazimut, pe care o actualizam permanent cu stiri si evenimente din domeniile adiacente ecoturismului. In 2023 ne propunem mai multe activitati de voluntariat: plantare de stejari in padurea de la Vanatorii Mici, iginerizare in PN Bucegi, in care ne dorim sa ecologizam diferite zone afectate de practicarea turismului de masa, refacerea de marcaje turistice in zona de nord-vest a Muntilor Leaota. 

Pentru ca oferim cu frecventa lunara o activitate de tursim montan deschisa comunitatii.

Ce este 3.5%

Prin intermediul prevederii 3.5% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 3.5% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul nonguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie”, data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Ce trebuie sa fac?

Depinde. Daca sunteti contribuabil (daca vreti sa directionati un procent din impozitul dvs.), daca sunteti un angajator (si vreti sa aflati ce obligatii va revin in cadrul acestui sistem) sau daca sunteti o organizatie (vreti sa aflati cum puteti beneficia de acest sistem): puteti vizita sectiunile corespunzatoare din siteul: http://doilasuta.ro .

In cazul nostru, pentru a directiona 3.5% catre AE Azimut, completati fisa atasata (230, daca sunteti angajat) si depuneti-o la administratia financiara careia ii apartineti, sau inmanati-o unui membru al asociatiei, intrucat vom depune aceste formulare centralizat.

Fisa 230 (in format pdf, pentru completarea caruia puteti folosi datele urmatoare: CIF 26075910, IBAN RO83INGB0000999913393177)

SAU

Mai nou, puteti folosi portalul formular230 care va ofera un document precompletat cu datele asociatiei, pe care il puteti semna online, iar noi ne vom ocupa de depunerea acestuia la ANAF. 

Va multumim!

Accesări: 17425
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem