Lumina artificială reprezintă 44% din consumul de electricitate

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Vineri, 29 Ianuarie 2010 Tipărire Email

Ştiaţi că lumina artificială reprezintă 44% din consumul total de electricitate al clădirilor de birouri. Încercaţi să folosiţi cât mai mult lumina naturală şi dacă ieşiţi din încăpere, stingeţi lumina.

Întotdeauna da-ţi shut down computerului la care aţi lucrat, altfel 200 de W pe oră vor fi consumaţi. Închizând-ul, doar 10 W pe oră vor fi consumaţi. Aşadar, dumneavoastră economisiţi energie.

Gândiţi-vă de două ori înainte să printaţi şi folosiţi foile pe ambele părţi. Pentru o singură tonă de hârtie pentru imprimantă sunt tăiaţi 24 de copaci maturi. Trebuie să ştiţi că pentru producerea a 700 de pungi din hârtie este tăiat un copac cu durata de viaţă de 15 ani. De asemenea, o tonă de deşeuri de hârtie salvează 5 arbori cu o vechime de până la 100 de ani.

Reciclarea plasticului reduce consumul de apă în natură, micşorează de 2,5 ori generarea de dioxid de carbon şi, în plus, la fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 de kilograme de petrol brut.

Şi, mai mult decât atât nu uitaţi să cumpăraţi toner şi tuş reciclabile. Cartuşele aglomerează rampele de deşeuri cu metal şi plastic.

Reciclarea unei tone de ambalaj din sticlă permite economisirea a 660 kg de nisip. Sau, în alţi termeni, este economisit consumul de energie al unei persoane timp de o lună sau consumul de apă menajeră al unei persoane, pe o perioadă de 4 zile.

Reciclează aproape orice găseşti la serviciu sau acasă. Hârtia de exemplu, fie că este de fax, print promoţional, plic sau hârtia pe care scrii, ciorna pe care o ai la serviciu poate fi cel mai uşor reciclată. În fiecare companie ar trebui să existe astfel de coşuri de gunoi.

Şi câteva sfaturi pentru acasă. Reduceţi timpul alocat duşului la jumătate! În fiecare minut petrecut sub duş se consumă 25 de litri de apă. Aveţi grijă ca frigiderul, maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe să fie din clasa A de consum de energie. Cumpăraţi legume şi fructe proaspete din piaţă sau de la magazinele care comercializează şi produse eco.

Preluat de pe realitatea.net

Accesări: 5803
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem