Bill Gates: sterilizarea populaţiei poate salva clima

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Vineri, 05 Martie 2010 Tipărire Email

După ce a anunţat că va dona 10 miliarde de dolari pentru crearea unor noi vaccinuri destinate ţărilor sărace, miliardarul Bill Gates, patronul Microsoft, spune că doreşte să lupte împotriva modificărilor climatice sterilizând populația planetei prin vaccinare.

Vorbind în cadrul unei conferinţe organizate pe 1 martie, Bill Gates s-a declarat îngrijorat că populaţia planetei se îndreaptă vertiginos către 9 miliarde de locuitori, ceea ce va duce inevitabil la creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră, relatează site-ul prisonplanet.com.

“Dacă acţionăm pentru crearea de noi vaccinuri şi în domeniul sănătăţii şi al avorturilor, vom putea limita creşterea populaţiei cu 10-15%”, a spus Gates, lăsând să se înţeleagă că vaccinurile despre care vorbeşte au ca efect sterilizarea populaţiei.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Bill şi Melinda Gates au anunţat că vor dona 10 miliarde de dolari pentru producerea unor noi vaccinuri ce urmează să fie apoi distribuite în statele sărace.

Cum aceste state au o rată mare a natalităţii, decizia familiei Gates de a investi în vaccinuri a stârnit suspiciuni asupra unei posibile campanii mascate de sterilizare a populaţiei.

Propunerea lui Gates vine în contextul în care actualul consilier în materie de ştiinţă şi tehnologie al preşedintelui Obama, John P. Holdren, este autorul unei lucrări care, în 1977, propunea ca, în ultimă instanţă, suprapopularea planetei să fie evitată prin sterilizări forţate ale femeilor, după ce acestea dădeau naştere unui număr prestabilit de copii.

Gates a propus ca serviciile din statele dezvoltate să fie reduse drastic, pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon. El a subliniat că este necesară o reducere cu 20% a acestor emisii până în 2020 şi cu 50% până în 2050, pentru ca, în cele din urmă, ele să dispară. Pentru început, patronul Microsoft consideră că statele trebuie să-şi sporească contribuţia la fondurile ONU destinate luptei împotriva încălzirii globale şi că este necesară continuarea taxării emisiilor de dioxid de carbon.

Bill Gates a prezentat teoria sa asupra combaterii încălzirii globale prin sterilizare la o conferinţă a organizaţiei nonprofit TED. Printre invitaţii TED se numără şi fostul vicepreşedinte american Al Gore, un militant celebru împotriva încălzirii globale, care a investit, alături de mari bănci americane, şi în recent apărutele tranzacţii cu permise de poluare din Europa.

Preluat de pe cotidianul.ro

Accesări: 5994
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem