Proiect de protejare a urşilor bruni

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Marți, 13 Aprilie 2010 Tipărire Email

Agenţiile de Protecţia Mediului din judeţele Vrancea, Covasna şi Harghita derulează un proiect pentru conservarea populaţiei de urs brun şi prevenirea conflictelor dintre urşi şi localnici, potrivit Mediafax.

Rodica Bongeag, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Protecţia Mediului Vrancea. a declarat că unul dintre efectele proiectului este "reducerea conflictelor cu localnicii prin îndepărtarea urşilor habituaţi".

"Nu vrem să păţim cazuri asemănătoare cu cele de la Braşov. Trebuie să luăm măsuri din timp", a spus Bongeag.

"Cele mai bune practici şi acţiuni demonstrative pentru conservarea populaţiei de Ursus arctos din zona central - estică a Carpaţilor Orientali" este un proiect finanţat de Comisia Europeană, Directoratul General Mediu.

Programul se derulează în parteneriat cu Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice-Vrancea şi Asociaţia pentru Conservarea valorilor Naturii-Harghita.

Obiectivele proiectului sunt de menţinere a actualului statut de conservare al populaţiei de urs brun, prevenirea declinului datorat braconajului, habituării şi mortalităţii juvenile, prevenirea şi reducerea conflictelor dintre urşi şi localnici. De asemenea, un alt obiectiv este menţinerea actualului statut de conservarea în cele 15 situri Natura 2000 suprapuse arealului proiectului.

Preluat de pe romanialibera.ro

Accesări: 5868
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem