Horia Colibăşanu a reusit sa ajunga pe varful Annapurna

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Joi, 29 Aprilie 2010 Tipărire Email

Alpinistul român Horia Colibăşanu, a urcat, marţi, în premieră naţională, pe Vârful Annapurna (8.091 metri) din Munţii Himalaya, trecându-şi în palmares cea de-a patra ascensiune a unui optmiar. Alpinistul Horia Colibasanu a urcat, în premieră românească, şi pe K2, Manaslu si Dhaulagiri, toate trei vîrfuri de peste opt mii de metri.

Pentru aceasta expediţie, Horia Colibăşanu s-a pregătit din noiembrie 2009 şi a facut zilnic antrenamente la bazinul de înot al Universităţii Politehnica din Timişoara, pe stadionul echipei FC Timişoara sau în săli de fitness din oraş. Costul expediţiei, aproximativ 24.000 de euro, a fost în mare parte suportat de Primăria Slatina, oraş în care Horia a copilărit.


Horia Colibăşanu dedică această expediţie prietenului său spaniol Inaki Ochoa de Olza, cel alături de care a mai încercat să urce pe Annapurna în 2007 şi în 2008, ultima expediţie fiindu-i fatală acestuia, care a murit în urma unui edem cerebral.

Conform site-ului personal, el a rămas după coborâre, în tabăra patru, la 7.000 de metri, pentru a ajuta la încercarea de salvare a alpinistului spaniol Tolo Calafat, care se află la altitudinea de 7.600 de metri, fiind afectat de un edem cerebral.

Accesări: 6859
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem