Votul Verde

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Joi, 30 Septembrie 2010 Tipărire Email

Organizatiile ecologiste au intocmit un top al parlamentarilor, dupa cum au votat timp de 3 ani la initiativele legislative cu impact asupra mediului.

Cel mai "verde parlamentar", dupa modul in care a votat legi cu impact asupra mediului, este deputatul PNL Gheorghe Gabor. Codaşul clasamentului "Votul Verde" este Victor Surdu (PSD+PC). Tot la coada clasamentului se afla, culmea, Ministrul Mediului Laszlo Borbely si nici fostii ministri ai mediului, Attila Korodi sau Sulfina Barbu nu stau mult mai bine - potrivit proiectului de monitorizare "Votul Verde", derulat de organizatiile ecologiste.

“Această analiză reproduce fidel nivelul la care ne aflăm cu integrarea protecţiei mediului în politicile publice în România, adică foarte jos. Monitorizarea activităţii parlamentare a arătat nu numai un absenteism ridicat, ci şi indiferenţa faţă de problemele de mediu", a declarat Luminiţa Tănăsie, Romania Programme Manager, WWF, potrivit unui comunicat al organizatiilor implicate in proiect.

Vezi mai multe detalii despre proiect si informatii despre o parte dintre cei 332 de parlamentari monitorizati pe EurActiv.ro.

Preluat de pe hotnews.ro

Accesări: 5963
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem