Categoria părinte: Lexicon Categorie: B Publicat: Marți, 17 Noiembrie 2009

BOCANC,  bocanci, s.m. Gheată rezistentă, pentru militari, sportivi, turiști montani etc. făcută din piele și talpă groasă.

Bocancii de munte sunt creați special pentru a parcurge trasee montane. Sunt, fără îndoială, cea mai importantă componentă a echipamentului individual și influențează peformanțele unui turist montan de a se deplasa mai departe, mai rapid și mai în siguranță. Bocancii sunt concepuți să ofere comfort sporit pe distanțe mari pe teren accidentat și să protejeze picioarele turistului de apă, noroi, pietre și alte obstacole naturale. Majoritatea bocancilor sunt dedicați activităților în aer liber precum parcurgerea traseelor montane, alpinism, alergare pe poteci, vânătoare și pentru a fi purtați în oraș.

Boncancii de munte susțin glezna pentru a preveni răsucirea acesteia dar nu trebuie să constrângă mișcarea ei. De asemenea trebuie să fie suficient de rigizi pentru a susține piciorul. Un boncanc de mărimea potrivită și/sau pansamente împotriva bășicilor puse pe zone predispuse la acestea poate asigura protecție împotriva bășicilor și alte discomforturi create de excursii lungi pe teren accidentat.

bocanci

Accesări: 9058
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem