Grădina zoologică Băneasa se renovează

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2013 Publicat: Marți, 29 Ianuarie 2013 Tipărire Email

Grădina zoologică din Băneasa, aflată în propietatea  Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, se va transforma în perioada următoare într-un parc bio împărţit pe zone tematice, odată cu transformarea Pădurii Băneasa într-o zonă de agreement.

Cum mutarea grădinii zoologice ar însemna o cheltuială prea mare să fie justificabilă, consilierii locali ai Primăriei Generale vor să includă cele 57 de hectare ale Pădurii Băneasa în noua grădină zoologică. Astfel, s-ar putea pune ladispoziţia animalelor zone special amenajate, în conformitate cu prevederile europene, iar Pădurea Băneasa ar putea fi prezervată ca pădure de agrement.

“Grădina Zoologică Bucureşti a fost înfiinţată oficial în anul 1959 şi încă de la început spaţiul destinat colecţiei de animale a fost foarte mic. Pentru întreţinerea animalelor sălbatice, conservarea speciilor ameninţate cu dispariţia şi educarea publicului vizitator privind protecţia biodiversităţii, obiectivele principale ale unei grodini zoologice modern, spaţiul de numai 5,8 de hectare deţinut în prezent de Grădina Zoologică din Bucureşti este practice insufficient, mai ales că din această suprafaţă sunt revendicate 2 hectare” se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Astăzi, grădina Zoologică din Bucureşti are în întreţinere o colecţie de aproximativ 1839 de exemplare din 211 de specii şi subspecii, găzduite în circa 47 de amplasamente. Prin proiectul de extindere al grădinii Zoologice, animalele exotice ar urma să rămână în actualul spaţiu al Grădinii, în timp ce animalele din fauna autohtonă ar urma să fie expuse în Pădurea Băneasa, într-un mediu cât mai apropiat de cel natural. Astfel, numărul animalelor găzduite în noul Bio Parc ar urma să crească până la 7.000, din 500 de specii şi subspecii.

Prin această transformare, Parcul Bio din pădurea Băneasa ar urma să atragă mult mai mulţi vizitatori şi să asigure educarea populaţiei în părivinţa protejării biosferei.

Cum mutarea grădinii zoologice ar însemna o cheltuială prea mare să fie justificată consilierii locali ai Primăriei Generale vor să includă cele 57 de hectare ale Pădurii Băneasa în noua grădină zoologică. Astfel, s-ar putea pune la dispoziţia animalelor zone special amenajate, în conformitate cu prevederile europene, iar Pădurea Băneasa ar putea fi prezervată ca pădure de agrement.

“Grădina Zoologică Bucureşti a fost înfiinţată oficial în anul 1959 şi încă de la început spaţiul destinat colecţiei de animale a fost foarte mic. Pentru întreţinerea animalelor sălbatice, conservarea speciilor ameninţate cu dispariţia şi educarea publicului vizitator privind protecţia biodiversităţii, obiectivele principale ale unei grădini zoologice moderne, spaţiul de numai 5,8 de hectare deţinut în prezent de Grădina Zoologică din Bucureşti este practic insuficient, mai ales că din această suprafaţă sunt revendicate 2 hectare” se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Prin această transformare, Parcul Bio din pădurea Băneasa ar urma să atragă mult mai mulţi vizitatori şi să asigure educarea populaţiei în privinţa protejării biosferei. Astăzi, grădina Zoologică din Bucureşti are în întreţinere o colecţie de aproximativ 1839 de exemplare din 211 de specii şi subspecii, găzduite în circa 47 de amplasamente. Prin proiectul de extindere al grădinii Zoologice, animalele exotice ar urma să rămână în actualul spaţiu al Grădinii, în timp ce animalele din fauna autohtonă ar urma să fie expuse în Pădurea Băneasa, într-un mediu cât mai apropiat de cel natural. În acest caz, numărul animalelor găzduite în noul Parc Bio ar urma să crească până la 7.000, din 500 de specii şi subspecii.

sursa imagine: http://2.bp.blogspot.com/

sursa text: http://www.stopco2.ro

Accesări: 4495
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem