Ceaiul şi cafeaua ne protejează de bolile de inimă

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Duminică, 20 Iunie 2010 Tipărire Email

Câteva ceşti de ceai sau de cafea băute zilnic par să protejeze împotriva bolilor cardiace, arată cercetătorii olandezi în cadrul unui studiu care a fost realizat pe o perioadă de 13 ani. Băută cu moderație, cafeaua este benefică organismului, însă în exces dă migrene.

Potrivit acestora, cei care beau peste şase ceşcuţe de ceai în fiecare zi reduc cu o treime riscul de a se îmbolnăvi de inimă, acelaşi beneficiu rezultând şi în cazul consumului a două, până la patru ceşti de cafea zilnic.

Specialiştii spun despre cafea că, în teorie, are proprietăţi care care acţionează simultan în sensul creşterii sau reducerii riscului de boli cardiace - creşte colesterolul, dar luptă împotriva afecţiunilor inflamatorii asociate unei suferinţe cardiace.

"Este o veste bună pemtru aceia cărora le place cafeaua sau ceaiul. Aceste băuturi par să ofere beneficii pentru inimă, fără să crească riscul unor afecţiuni grave", este de părere profesorul Yvonne van der Schouw, conducătorul cercetării ale cărei rezultate au fost publicate în "Journal of the American Heart Association" şi citate de BBC.

Aceasta avertizează că se impune, totuşi, un consum moderat de ceai şi cafea.

Preluat de pe evz.ro

Accesări: 6622
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem