Ghimbirul combate raul de inaltime

Categoria părinte: Revista presei de mediu Categorie: Arhiva 2010 Publicat: Marți, 29 Iunie 2010 Tipărire Email

Pentru cei care sufera de rau de miscare sau de inaltime ghimbirul este solutia. Mişcările vehiculului, viteza, schimbarea direcţiei, virajele bruşte induc, în cazul multora, senzaţii de ameţeală, greaţă şi chiar stări de vomă.
Raul de inaltime survine in general la altitudini mai mari de 2000 de metri, situatie in care se manifesta cel mai bland, cu ameteli, dureri de cap, greaţă, senzaţia de insuficienţă a aerului, palpitaţii şi capacitatea redusă de mişcare. Potrivit specialiştilor, aceste simptome vor dispărea în câteva zile, în cazul în care altitudinea este mentinuta.
Cazurile cele mai grave, intalnite la inaltimi de peste 3000 de metri se manifesta prin simptomele mentionate anterior si scăderea poftei de mâncare, probleme cu somnul şi trezirea frecventă în timpul nopţii din cauza respiraţiei periodice, febră, pierderea temporară a memoriei sau dificultatea de concentrare. Acestea sunt printre cele mai grave simptome care necesită o coborâre imediată de la acea altitudine.

Pentru a preveni apariţia acestor stări de rău, pe piaţa farmaceutică din România a apărut un supliment pe bază de ghimbir. Produsul poate fi consumat sub formă de capsule sau infuzie. Capsulele se administrează cu o zi înainte de plecare, câte două la 4 ore, recomandă producătorul. Capsulele de ghimbir sunt de origine vegetală şi nu conţin solvenţi sau arome. Un tub are 45 de capsule, fiecare pastilă conţinând pulbere, obţinută prin fărămiţare la rece, din rădăcină de ghimbir. Preţul unui tub este de 25 de lei.

Sursa: www.gandul.info

Accesări: 7084
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem