Cea mai mare fermă urbană acvaponică din Europa, inaugurată în Olanda

Categoria părinte: Resurse Categorie: Revista presei de mediu Publicat: Marți, 10 Mai 2016 Tipărire Email

Compania elveţiană UF002 De Schilde UrbanFarmers AG a finalizat recent construcţia celei mai mari ferme urbane acvaponice din Europa. Se află în Haga, pe acoperişul unei clădiri construite în 1950 şi folosite în trecut de o companie de telecomunicaţii. Ferma are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi cultivată cu legume şi o fermă de peşte de 370 de metri pătraţi.

Unul dintre managerii UrbanFarmers, Mark Durno, încurajează consumatorii să cumpere produse locale sustenabile sau chiar să-şi cultive propriile legume:

Nimic nu poate fi mai local şi mai proaspăt decât mâncare cultivată pe propirul balcon. Vrem să invităm clienţii, vecinii şi comunităţile să se alăture iniţiativei, să mănânce sănătos şi să cultive mai bine decât mine.

Cum funcţionează o fermă urbană acvaponică

Ferma dezvoltată de elveţieni va produce legume şi peşte, cu ajutorul unor sisteme acvaponice. Este vorba despre o tehnologie agricolă sustenabilă străveche, în care deşeurile produse de peşti sunt transformate în fertilizator pentru plante, iar plantele curăţă apa în care stau peştii.
ferma urbana ferma interior

 

De la sfârşitul lunii mai, produsele obţinute vor fi folosite de restaurante celebre din Haga. În plus, începând cu luna septembrie, consumatorii vor putea comanda coşul săptămânal cu legume şi peşte.

Fermă urbană acvaponică din Olanda, doar începutul

Nu este primul proiect de acest tip pe care l-au dezvoltat cei de la UF002 De Schilde UrbanFarmers AG. În 2012, au construit prima fermă acvaponică urbană din lume, situată pe un acoperiş din oraşul Basel, Elveţia. De această dată, au colaborat cu specialişti în sisteme acvaponice şi acvacultură din Olanda.
Ceea ce îi diferenţiază de concurenţă este faptul că folosesc acoperişuri goale sau spaţii abandonate din oraşe. Mark Durno vorbeşte deja de planuri de extindere.

UrbanFarmers va monetiza acoperişurile goale ale clădirilor din oraşe, dezvoltând şi operând ferme în fiecare oraş. Suntem entuziasmaţi că am finalizat acest proiect în Olanda, centrul horticulturii comerciale, şi abia aşteptăm să începem un altul cu partenerii noştri.
În plus, au creat şi o campanie de susţinere a produselor proaspete.

Preluat de pe http://www.green-report.ro/

Accesări: 9513
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem