Categoria părinte: Resurse Publicat: Luni, 06 Septembrie 2010 Tipărire
Acțiunea se numește „Cu bastonul prin București...” și este un tur ghidat pietonal gratuit. El se desfășoară între Ateneul Român și Hanul lui Maniuc și te poartă prin locurile de promenadă ale Bucureștiului interbelic. Turul durează în jur de 2 ore și urmează Calea Victoriei, strada Edgar Quinet, strada Academiei, strada Lipscani, strada Stavropoleos și strada Franceză. Pe parcursul turului se fac popoasuri în fața monumentelor semnificative pentru istoria orașului iar voluntarii A.R.C.E.N. ne poartă la fiecare popas prin istoria locului și semnificația acestuia în diferite perioade ale orașului. Volumul de informații este mare și  bine documentat. Te face să te gândești cum de străzi pe care astăzi abea vezi câțiva oameni acum mulți ani erau foarte aglomerate și erau locuri de promenadă atât de importante încât dacă nu erai văzut plimbându-te „nu existai” (sau cum ar spune unii „n-ai valoare”). N-am să intru în detalii despre locurile vizitate pentru că nu mi-ar ajunge spațiul vastului internet. În schimb vă recomand cu cea mai mare căldură să participați la acest tur și să vă lăsați purtați pe tărâmuri de basm dar care o dată erau cât se poate de reale și să descoperiți istoria frumoasă a orașului.

Vă las să vă delectați cu pozele din galerie care sper că vă vor induce și vouă un sentiment de centrul istoric de capitală vestică.

Dacă v-am convins să mergeți mai puteți face asta weekendul care urmează, 11-12 septembrie, sâmbătă de la ora 11 și/sau duminică de la ora 17. Pe noi ne-au convins, am fost și am văzut și așteptăm cu nerăbdare următorul tur.


Link-uri utile:

Print Friendly, PDF & Email

Sustinem